Norge - mandag den 17. maj 2010


Vikodden

Tilbage

Vejret så stadig ikke ud til at være særlig imødekommende. Det var gråt og tåget. Tendens til regn. Så vi besluttede at tage en offdag og bare slappe af. Læse og sove. Jeg fik arbejdet mig igennem et hæfte om fotoprogrammet Lightroom.

Ved 15-tiden havde vi fået nok af at lave ikke ret meget. Vi kørte ned, for at kigge nærmere på købmandsbutikken i Nissedal. Men den var lukket. Underligt, tænkte vi. Så gik vi over til "vores" spisested og han havde tid til at snakke med os. Vi blev hurtigt enige om de retter, der skulle laves. De ville gerne levere maden og de ville ikke have noget depositum.

Han kunne også fortælle, hvorfor købmanden havde lukket. Det var norsk nationaldag, så alle butikker havde lukket. Det forklarede også, hvorfor vi havde set en kvinde med nationaldragt. Der var åbenbart fest på skolen i Nissedal. Vi kiggede lidt nærmere på skolen men det så mest ud til, at de var ved at pakke sammen, så vi kom for sent. Ærgerligt. Havde vi vidst, at det var norsk nationaldag, havde vi måske haft chancen for at opleve noget særligt.

Nå, vi skulle ikke gå helt "tomhændet" hjem. Så vi fortsatte nordpå, hvor Marie havde fået øje på en vandretur på Viksodden. En tur på ca. 2 km. Det var også en flot tur. Atter formåede vi at gå imod tur-retningen, så udturen var gennem lidt ujævn terræn. Til gengæld var turen tilbage til bilen meget let - på en bred, jævn sti.

Så havde vi også oplevet noget i dag. Vi kørte tilbage til hytten og fik kreeret noget aftensmad. Jeg havde proklameret, at vi skulle se solen gå ned i dag og mærkelig nok, så kiggede solen frem fra skyerne, da den skulle til at gå ned. Så jeg skyndte mig ud med kameraet, for at få lidt aftenstemning omkring vores hytte.

Vi havde jo sovet en pæn del af dagen, så vi burde ikke kunne sove. Men det viste sig, at det havde vi ikke så svært ved...

1
2
3
4
5
6
7